Simon l’Ami - Gids op Maat - Contact
| NL | GB | DE | FR |
foto1
simon

Contact
Simon l’Ami
Tel.: 087 873 45 37
Mobiel: 06 20 08 64 34
E-mail:

Wie is Gids op Maat?

Mijn naam is Simon l’Ami
en het is ‘mijn missie’ te laten zien hoe mooi Noord-Holland is.


Ik ben 1951 geboren in Zuid-Holland en heb in Leiden Engels gestudeerd. Door mijn liftvakanties in Frankrijk kreeg ik ook die taal onder de knie. Ook in het Duits kan ik me heel goed verstaanbaar maken. En een bezoek aan Andalucia, het exotische zuiden van Spanje, spoorde me aan ook Spaans te leren, dat ik beheers op conversatie-niveau.

Vanaf 1974 woonde ik 6 jaar in Amsterdam, vertaalde voor de strip-tak van uitgeverij VNU en gaf Engelse les. Dat vond ik heel leuk en ging mij goed af, alleen het gevecht om de tiener-aandacht viel me zwaar. Toen ik in 1980 met mijn jonge gezin naar Noord-Holland verhuisde, vond ik een baan in het leiden van de Perscombinatie-kranten-bezorging (Trouw, Volkskrant, Parool en later ook NRC en AD). Dat werk ben ik in alle delen van Noord-Holland, èn Amsterdam zelf, met veel plezier blijven doen tot 2009. Door een reorganisatie kon ik me wijden aan het inmiddels gemaakte plan om mensen te gaan rondleiden in ‘Heel Mooi Noord-Holland’ en ben daarmee in 2010 als zelfstandige gestart.

Ik wil vooral laten zien hoe Holland is ontstaan, waar dat nog zichtbaar is in het landschap en, daaraan gekoppeld en daarmee vervlochten, de cultuurhistorische ontwikkeling toelichten. En dat dan voor kleine groepen, om op de persoonlijke belangstelling te kunnen inspringen.

De manier van transport is daar op aangepast: Op plaatselijke schaal is wandelen het beste Voor een wat grotere actie-radius is fietsen beter En een hele streek laat zich makkelijker auto-mobiel bekijken.

Kortom, uw Gids kan rondleidingen in Stad en Land van Heel Noord-Holland op uw maat snijden.

 
foto1
© Simon l’Ami - gids op maat - 2015    Ontwerp: x41 Grafische Vormgeving & Webdesign Alkmaar